Potrivit lui, asistența UE nu se limitează la proiectele de infrastructură – „este un set de măsuri economice care contribuie la activitatea statului însuși și la asigurarea securității sale pe termen lung”, transmite Ultimelestiri.md cu referire la Infotag.
„…Fiecare dintre noi ar trebui să fie capabil să stabilească priorități. Principalul lucru pe care trebuie să-l înțeleagă fiecare funcționar, fiecare primar, este să prioritizeze corect, pe baza nevoilor localității, nu pe baza nevoilor personale. Apoi, trebuie să înțelegem cum să implementăm aceste proiecte, pentru care am aplicat, astfel încât ele să fie implementate în totalitate”, a spus deputatul.
Președintele Camerei de Comerț și Industrie Moldova-China, Boris Foca, este încrezător că accesul la fondurile europene, care va fi deschis în procesul de pregătire pentru aderarea la UE, va fi „o gură de aer proaspăt pentru întreaga economie moldovenească”.
„Acest lucru ne va permite să creăm condiții pentru dezvoltarea societății, condiții favorabile pentru potențialii investitori… Este necesar să sensibilizăm opinia publică despre fonduri, despre cum să scrie, cum să elaboreze un proiect pentru a avea acces la ele…”, a spus Foca.
De asemenea, Foca și-a exprimat încrederea că „Moldova va deveni în curând o parte a marii familii europene”.