Potrivit administrației prezidențiale, discuțiile s-au axat pe extinderea cooperării cu Uniunea Europeană în domenii importante pentru îmbunătățirea calității vieții oamenilor: educație, formare profesională, piața muncii și politici sociale care oferă cetățenilor șansa de a-și valorifica potențialul, transmite Ultimelestiri.md.
În cadrul discuțiilor, șefa statului a evidențiat importanța sprijinului Uniunii Europene pentru proiecte de modernizare a educației: extinderea participării Moldovei la programul de mobilitate în educație Erasmus+, inclusiv pentru elevi și profesori, dezvoltarea rețelei școlilor model și consolidarea învățământului profesional, cu accent pe domeniile energiei regenerabile și educației digitale.
În cadrul întrevederii, Maia Sandu a reiterat că integrarea în Uniunea Europeană este obiectivul strategic al R. Moldova, menționând că avansarea în procesul de aderare este esențială pentru consolidarea încrederii oamenilor într-un viitor sigur și prosper. Dorința cetățenilor este clară: să trăiască într-un stat modern, european, cu școli bune, locuri de muncă decente și servicii publice de calitate – așa cum există în celelalte state membre ale Uniunii Europene.