Judecătorii au pronunțat decizia pe 1 octombrie. În caz că își vor dori să o conteste, reprezentanții CUB au la dispoziție trei zile, pentru a depune recurs la Curtea Supremă de Justiție (CSJ), transmite Ultimelestiri.md cu referire la Realitatea.md.
Politicianul a anunțat pe rețelele de socializare că așteaptă decizia motivată a instanței. În același timp, Munteanu consideră că i s-a lezat dreptul la apărare și anunță că hotărârea va fi contestată, în termenul prevăzut de legislație, la CSJ.
„Justiția din Republica Moldova nu-și schimbă năravul nici după ce unii au pretins că vor face „minuni” după Vetting. Trebuie să știți că în ședința de ieri de la Curtea de Apel Chișinău, din 1 octombrie, 2024, mi s-a încălcat dreptul de apărare în cauza deschisă pe cererea de anulare a hotărârii CEC (nr.2942/2024), prin care mi s-a îngrădit dreptul de participare în alegerile prezidențiale din octombrie 20, 2024 (dosarul nr.3-124/24).
Consider hotărârea Curții de Apel Chișinău (CAC) ilegală, neîntemeiată în raport cu petiționarul și favorizatoare pârâtului (CEC). Apărând ilegalitățile acestei structuri de stat dominate de interesele puterii, CAC nu face bine în raport cu drepturile cetățenilor afectați. Oricine dintre Dvs, stimați prieteni ați fost ori puteți fi în situația în care dovezile sunt aruncate la coș de judecători, favorizându-se interesele puterii aflate la guvernare. Nu așa se restabilește încrederea în justiție, tovărăși”, a scris Munteanu.
Ultimelestiri.md amintește că Igor Munteanu, desemnat de Coaliția pentru Unitate și Bunăstare, ratează cursa prezidențială. Comisia Electorală Centrală i-a refuzat înregistrarea după ce a constatat că numărul de semnături colectate de la alegători este insuficient.
Ca urmare a verificării datelor din 611 liste de subscripție prezentate, ce conțin 17.357 de semnături ale susținătorilor, 2.530 de semnături au fost declarate nevalabile.
„Numărul de semnături declarate nevalabile a dus la diminuarea semnăturilor valabile prezentate de candidatul la funcția de președinte al Republicii Moldova, Igor Munteanu, sub limita imperativă de minimum 15.000 de susținători”, a precizat Mircea Catîrău, membru CEC.
Ulterior, secretara CEC a explicat de ce nu a fost admis Igor Munteanu la alegeri.
3 comentarii
Pingback: Munteanu: Nu știu cum a ajuns lista pentru Furtună printre ale mele - Ultimele ştiri din Moldova
Pingback: Igor Munteanu, după ce CSJ nu i-a permis să candideze: Mergem la CEDO - Ultimele ştiri din Moldova
Pingback: Igor Munteanu a transmis o scrisoare deschisă ambasadorului UE în Moldova - Ultimele ştiri din Moldova