Søren Jensen a declarat că, în acest moment, determinarea este punctul forte al Republicii Moldova, transmite Ultimelestiri.md, cu referire la ipn.md.
„Există o determinare puternică a guvernării, și cred că și printre cetățeni, de a se alătura Uniunii Europene, fapt indispensabil pentru a reuși. Sunt multe lucruri dificile care trebuie realizate. Republica Moldova trebuie să ajusteze multe aspecte pentru a se apropia de Uniunea Europeană, de legislație, de piața liberă a UEˮ, a afirmat ambasadorul.
Alte elemente semnificative care pot facilita integrarea în UE este sectorul agricol și vinicol, dar și un sector IT în plină dezvoltare. Danemarca se angajează să sprijine țara în dezvoltarea acestor domenii, consolidând astfel relațiile bilaterale și contribuind la extinderea „familiei europeneˮ.
„Moldova și-a exprimat dorința de a se apropia de Europa, de a dezvolta acordul de asociere pe care îl are cu Uniunea Europeană, în direcția unor negocieri pentru a deveni membru al Uniunii Europene. Republica Moldova s-a angajat în numeroase reforme, iar Danemarca s-a angajat să vă sprijine în acest sens, deoarece vedem un interes în extinderea familiei europene și în a permite altor țări să se alăture”, a menționat diplomatul.
La cea de-a cincea ediție a platformei de parteneriat pentru Republica Moldova, desfășurată recent la Chișinău, au fost semnate nouă acorduri de sprijin, consolidând relațiile diplomatice și cooperarea cu statele occidentale. Diplomatul danez a declarat că acest eveniment marchează un salt important în colaborarea Moldovei cu partenerii internaționali, subliniind susținerea globală pentru dezvoltarea și succesul țării.
„Vedem o disponibilitate de a avansa nu doar pe calea democrației, pe care sunteți deja, ci și spre o viață mai bună pentru cetățenii dumneavoastră. Cred că Republica Moldova a învățat multe din cei 30 de ani de independență. Și acum există unele posibilități de a merge mai departe”, a subliniat ambasadorul danez.