Astfel, după aceste alegeri, CEC intenționează să perfecționeze procedura pentru a extinde utilizarea votului prin corespondență la următoarele scrutine, transmite Ultimelestiri.md.
Cu toate acestea, CEC semnalează că votul prin corespondență a devenit o țintă a dezinformării și a încercărilor de manipulare.
„În pofida numeroaselor solicitări ca această modalitate de vot să aibă o continuitate, constatăm că votul prin corespondență este ținta unor dezinformări și falsuri. CEC deține toate informațiile despre tentativele acestor cetățeni, pe care le-a deferit justiției”, susțin reprezentanții CEC.
În continuare, CEC asigură cetățenii că va continua să lucreze cu responsabilitate pentru organizarea turului doi al alegerilor prezidențiale în condiții de legalitate și transparență deplină.
Precizăm că, în primul tur al alegerilor prezidenţiale, Comisia Electorală Centrală a anunţat că 1.344 de moldoveni şi-au exprimat dreptul la vot prin corespondenţă, dintre cei 1.809 cetăţeni care au solicitat să voteze prin poştă.