Precizările au fost făcute în cadrul emisiunii „Eu – mama…” de la Busuioc TV, transmite Ultimelestiri.md cu referire la newsmaker.md.
Irina Vlah a relatat că s-a căsătorit pe vremea când încă era studentă și a divorțat opt ani mai târziu.
Ex-bașcana Găgăuziei a menționat că, la scurt timp după căsătorie, au început să apară semne care indicau asupra faptului că ea și soțul său sunt personalități diferite. Aceasta a menționat că a simțit lipsă de respect față de sine din partea soțului său.
„Primele luni, ca la început, a fost frumos, dar apoi noi am înțeles că există ceva între noi ce nu putem trece împreună. Am fost diferiți. Și viziuni, și înțelegere, și lipsa de respect față de mine ca personalitate, care are opiniile proprii. (…) Existau doar opiniile lui. De exemplu, urma să construim casă, iar eu nici nu știam unde este locul măcar. (…) În familie trebuie să fie drepturi egale, să fie susținere reciprocă și să fim un exemplu pentru copii”, a declarat aceasta.
Totodată, Irina Vlah a dezvăluit că a fost supusă violenței domestice din partea fostului său partener de viață, în timpul mariajului. Acesta a fost motivul pentru care ex-guvernatoarea a decis să divorțeze.
Câteva luni mai târziu, după ce fostul partener i-a promis că se va schimba, aceasta a decis să mai dea o șansă mariajului lor. Cu toate acestea, peste nouă luni a rupt definitiv relația, deoarece nimic nu se schimbase.
Irina Vlah a declarat că nu i-a spus niciodată fiicei sale Anna, care are 30 de ani, motivul real pentru care a divorțat.
„A fost foarte greu acest divorț.
Nu i-am spus fiicei adevărul, pentru că nu am vrut ca ea să-și schimbe opinia despre tatăl ei. (…) Sper că nu va privi emisiunea. (…) Mă bucur acum ca fiica mea are o relație armonioasă cu soțul ei”, a spus ea.
Irina Vlah este de părere că bărbații care sunt violenți în raport cu femeile, în realitate, sunt slabi, iar adevărata putere constă în respect, înțelepciune și dragoste.
Unde pot apela victimele violenței pentru ajutor?
Victimele violenței din Republica Moldova pot apel după ajutor la telefonul de încredere pentru femei și fete: 0 8008 8008. Acesta funcționează în regim 24/24, 7 zile din 7, și este gratuit și confidențial.
La fel, victimele violenței pot apela Serviciul Național Unic pentru Apelurile de Urgență 112, funcțional în regim non-stop.