Pentru a simți cel mai mult efectele, cel mai bine e să așteptați aproape o oră după ce te trezești. Abia apoi poți consuma cafea care îți place, transmite Ultimelestiri.md cu referire la catine.ro.
Ora la care trebuie să bei cafeaua ca să te bucuri cât mai mult de efectele ei
Potrivit Jurnalului Internațional de Cercetare a Mediului și Sănătate Publică, nivelurile de cortizol, care sunt asociate cu nivelul de stres, sunt maxime în jurul orei 7-8 dimineața. Cofeina este, de asemenea, un stimulent binecunoscut care poate crește nivelul de cortizol.
Specialiști spun că dacă te trezești și bei prima ceașcă de cafea între 7 și 8 dimineața, este posibil să te confrunți cu o scăderea majoră a nivelului de cortizol.
Deși pe moment poate părea că ceașca de cafea îți oferă energia de care ai nevoie, din moment ce nivelurile tale sunt deja ridicate, s-ar putea să nu ai nevoie de ea pentru a trece la activitățile zilnice. Dacă aștepți ca nivelul de cortizol să scadă, ceea ce se întâmplă pe parcursul zilei, este posibil să te bucuri mai mult de efectele cofeinei.
La ce oră din zi ar trebui să bei prima cafea
Dincolo de creșterea inutilă a nivelului de cortizol, mai există câteva motive pentru care ai putea amâna prima ceașcă de cafea dimineața. În general, cofeina are efect timp de patru până la șase ore în organism. Cu toate acestea, efectele maxime sunt la aproximativ o oră după ce o bei. Deci, dacă vrei să ai energia la cote maxime mai târziu în cursul zilei, e indicat să consumi cafea puțin mai târziu de ora 9.
În plus, lipsa cafelei consumate imediat după ce te-ai trezit îți poate oferi și varianta unui mic dejun hrănitor. Cofeina îți poate suprima apetitul. Dacă obișnuiai să o consumi prea devreme, ea poate să fie și un motiv pentru care nu te hrăneai corect. Cu toate acestea, consumul de cafea pe stomacul gol poate crește probabilitatea de a suferi de reflux acid. Cofeina poate cauza neliniște generală din cauza creșterii producției de bilă.
Sfatul specialiștilor e ca în loc să te duci direct către aparatul de cafea imediat după ce te-ai trezit, mai bine iei micul dejun. Pasul următor e să îți începi activitățile. Potrivit cercetărilor, simplul faptul că ieși la lumina zilei poate crește nivelul de cortizol la prima oră.
Apoi, când ajungi la birou, într-un spațiu închis, cortizolul începe să scadă. Acea ceașcă de cafea poate ajuta la menținerea nivelului de energie ridicat.
Acum că ai aflat mai multe despre cafea, poți maximiza efectele consumului ei. Cafeaua este un adjuvant în nivelul de energie, așa că bucură-te de gustul, aroma și beneficiile ei la capacitate maximă.