Odată cu integrarea agenților economici pe această platformă și diversificarea ofertei de muncă, numărul șomerilor se va reduce, a precizat reprezentantul Centrului pentru Educație Antreprenorială și Asistență în Afaceri, Veaceslav Cebanaș, transmite Ultimelestiri.md, cu referire la moldova1.md.
„Am creat o bază de date a prestatorilor la nivel de țară, care urmează să beneficieze de o instruire organizată de noi. Și, în final, sperăm că în anii următorii un număr mult mai mare de șomeri vor beneficia de aceste vouchere, iar inclusivitatea în câmpul muncii va crește și șomajul va scădea. Inițiativa a venit de la nivelul de guvern, de la Ministerul Educației inițial, împreună cu ANOFM și a durat aproximativ un an” a explicat Cebanaș.
Precizăm că platforma digitalizată „Voucher pentru formarea profesională a șomerilor”, a fost lansată în luna aprilie curent. Scopul principal al platformei este de a facilita accesul la educație și dezvoltare profesională, oferind persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă o gamă variată de cursuri. Prin intermediul acestei platforme, șomerii aleg singuri cursurile potrivite, furnizate de către prestatorii de servicii de formare profesională autorizați provizoriu/acreditați.
Pe parcursul anului trecut, aproximativ 700 de șomeri au absolvit cursurile de formare profesională pe bază de voucher acordat în format fizic, iar peste 80 la sută dintre absolvenții programului s-au angajat în câmpul muncii.