Zeci de copii au stat la rând pentru a descoperi informații captivante despre profesia de criminalist. Ei au avut ocazia să își pună amprenta în pașaport, apoi să o cerceteze sub lupă, transmite Ultimelestiri.md, cu referire la moldova1.md.
A stârnit interesul copiilor și prezentarea profesiei de felcer. Printre meseriile prezentate la eveniment a fost și cea de montator gresie și faianță. În cadrul unui atelier, copiii au învățat lucruri noi din lumea construcțiilor.
Copiii au aflat multe lucruri interesante și despre profesia de farmacist.
„Noi arătăm copiilor cu ce se ocupă farmacistul. În primul rând, noi îi informăm că farmacistul nu doar eliberează medicamente din farmacii, noi le spunem că farmacistul poate să și producă medicamente”, spune asistentul universitar Iulia Bozbei.
Tot acolo, cei mici s-au aflat imaginar în pielea unui doctor stomatolog și au fost instruiți cum se acordă corect primul ajutor medical.
„Inițial, calculasem 150 de profesii, dar sunt mult mai multe, în jur de 160 pentru că colegii din instituțiile guvernamentale, din mediul de afaceri tot apelau și vor să își prezinte profesia din domeniul în care activează. Copiii primesc un pașaport, unde este prenumele și numele lor de familie și unde o să fie menționată fiecare profesie pe care au activat-o în orășelul profesiilor", a declarat organizatoarea evenimentului, Tatiana Fala.
Proiectul de orientare în carieră „Orașul Profesiilor" a fost lansat în Ucraina, în 2014. Până la începerea războiului, evenimentul era organizat anual în 54 de orașe ucrainene, la care participau circa un milion de copii. „Orașul Profesiilor" a fost organizat la Chișinău pentru prima dată.
Video: Youtube/Teleradio Moldova; Foto: Primăria Chișinău