„Este ceva ieșit din comun, nu știu dacă au mai existat așa cazuri în Republica Moldova. Sunt foarte mândră de ce Republica Moldova a reușit în acest caz – să contribuim și, cel mai important, să oprim această schemă. Sarcina noastră e să tragem la răspundere toate persoanele, investigăm toate aspectele. E grav, dar ce contează e reacția instituțiilor și ce o să se întâmple mai departe”, a declarat șefa PA, transmite Ultimelestiri.md cu referire la realitatea.md.
De asemenea, potrivit acesteia, 42 de procurori și ofițeri detașați în cadrul PA au fost implicați în ziua perchezițiilor.
„Nu ține de competența mea, dacă trebuie să-și dea cineva demisia de onoare din cadrul MAI. Eu sunt procuror, vom investiga schema din toate perspectivele, ca să vedem cine a avut rol de autor, cine de complice. Sunt și alte persoane vizate care vor avea calitatea de martor. Una dintre persoanele implicate este șeful Direcției Cooperare internațională polițienească. Dacă ești șeful, nu știu dacă îți mai trebuie krîșă… Mă simt sigură că nimeni nu cunoștea despre investigație decât cei implicați”, a mai declarat Veronica Dragalin.
Ultimelestiri.md amintește că, la 4 iunie, PA a efectuat multiple percheziții în cadrul unei anchete comune dintre Moldova și Franța, cu asistența FBI din SUA, care investighează o presupusă schemă de corupție prin care persoane publice din Moldova și din alte țări primesc mită pentru a interfera cu publicarea de către Interpol a notificărilor roșii pentru infractori din diferite țări, anunțați în căutare internațională.
La scurt timp a apărut informația precum că șeful Biroului Interpol Moldova, Viorel Țentiu, ar fi fost reținut în urma perchezițiilor efectuate de procurorii anticorupție.
De menționat că șeful Biroului Interpol de la Chișinău va sta 30 de zile în arest preventiv. Decizia a fost luată de magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana. Avocatul lui Viorel Țentiu a declarat că va ataca hotărârea la Curtea de Apel.