Potrivit dermatologului, ploșnițele sunt niște insecte hematofage care, de fapt, ne invadează deoarece ele se hrănesc cu sângele omului, transmite Ultimelestiri.md.
„Ele iubesc sângele oamenilor și al animalelor, deoarece acesta este cald”, susține specialistul.
Cum ne dăm seama că ploșnița ne-a mușcat?
De obicei, se pot observa mușcăturele de ploșniță dimineața, căci acestea acționează în special pe timp de noapte. Persoanele se pot trezi cu mici umflături, care sunt grupate. Cel mai frecvent, acestea pot fi observate în zonele cu pielea mai sensibilă, adică fața, gâtul, picioarele și mâinile. La copii, mușcăturile se pot manifesta diferit, deoarece pielea este mai sensibilă.
Diana Munteanu susține că însăși mușcătura nu este dureroasă, deoarece acestea insecte elimină un anestezic în timpul mușcăturii. Însă, copiii sunt mai sensibili, ei se pot scărpina și, respectiv, aceste leziuni se pot manifesta mai agresiv.
Care sunt consecințele mușcăturilor?
În prezent, ploșnițele sunt purtătoare de infecții, însă nu le transmit prin mușcătură. Însă, atunci când noi ne scărpinăm, noi putem introduce o infecție și atunci pot apărea consecințe mai grave.
Partea bună este faptul că mușcăturile trec în câteva zile. Dacă totuși persoana este mai predispusă la alergii, atunci este nevoie de intervenție medicală.
Astfel, specialistul recomandă niște comprese reci, pentru acea senzație de mâncărime, geluri cu aloe vera. Dar dacă avem o reacție foarte pronunțată, este evident că avem nevoie de un specialist. La copii, sistemul imunitar este imatur și din acest motiv ei pot avea reacție mult mai acută.