Într-un interviu pentru Deschide.md, Munteanu a subliniat că dialogul politic trebuie să fie însoțit de reguli clare, încredere și scopuri concrete, iar procesul de negociere pentru aderarea la Uniunea Europeană nu poate fi realizat doar de „elitele tehnocrate” sau prin monopolul unui singur partid aflat la guvernare, transmite Ultimelestiri.md.
„Dialogul înseamnă incluziune și toleranță. Ar trebui să recunoaștem limitele puterii și să avem convergență și complementaritate în procesul de integrare europeană”, a declarat Munteanu.
Acesta a adăugat că lipsa unui astfel de dialog a fost una dintre cauzele principala ale falimentului guvernării din ultimii ani, iar cei care au promovat o guvernare exclusivă ar trebui să își recunoască greșelile.
În opinia sa, Moldova trebuie să facă o distincție între „concurenți politici” și „adversari politici” și să își construiască un sprijin intern puternic pentru a face față provocărilor integrare în Uniunea Europeană, proces care, conform expertului, este încă îngreunat de lipsa unui consens național real, chiar și după succesul referendumului din toamna anului trecut.