Potrivit nutriționistei Cristina Șerbova, carnea, într-adevăr, este gustoasă și benefică, însă amatorii trebuie să fie atenți cum o gătesc și în ce cantități o consumă, transmite Ultimelestiri.md cu referire la Moldova1.md.
„Carnea, într-adevăr, este gustoasă și benefică, însă trebuie să fim atenți cum o gătim și în ce cantități o consumăm. Cu cât mai mare e temperatura de gătire, cu atât mai periculoasă este carnea, din motivul crustei care se face, aceasta fiind dăunătoare”, a specificat nutriționista Cristina Șerbova.
Soluția care o sugerează nutriționista este să evităm crearea crustei, prin rotirea mai des a cărnii pe grătar. Cristina Șerbova ne recomandă să urmăm același sfat și atunci când pregătim legume și pește la grătar.
„Totodată, trebuie să minimalizăm consumul excesiv de alcool împreună cu carnea coaptă la grătar, dar să o combinăm cu legume crude, bogate în fibre, de exemplu salate, și pâine integrală”, a mai menționat nutriționista.