Ulianovschi afirmă că pledează pentru familii sănătoase, asigurate cu venituri acasă, transmite Ultimelestiri.md cu referire la IPN.
„Imediat ce voi deveni președinte, voi dispune elaborarea unui program de dezvoltare economică și socială a Republicii Moldova. Principala preocupare a mea și a echipei mele este să construim o Moldovă puternică, unde familiile își vor putea câștiga existența aici, în țară, într-un mediu economic stabil”, a menționat Tudor Ulianovschi, pe canalul său de Telegram.
Candidatul promite să susțină afacerile locale: „Imediat ce voi deveni președinte, voi dispune elaborarea unui program de dezvoltare economică și socială. Voi sprijini afacerile locale și voi facilita inițiativele inovatoare, stabilind o taxă de doar 1% pentru veniturile persoanelor fizice din activități economice.”
Tudor Ulianovschi a evidențiat și măsurile pentru stimularea angajărilor, promițând scutiri de taxe pentru companiile care creează locuri de muncă în sectoare strategice. În plus, candidatul a declarat că va aplica principiul „one in, one out”, pentru a reduce birocrația. „Vom avea un Consiliu economic prezidențial, cu reprezentanți din marile companii, patronate și diaspora, pentru a susține mediul de afaceri”, a adăugat candidatul.
În plus, Tudor Ulianovschi a anunțat că va prioritiza companiile naționale în procesul de achiziții publice și va aloca împrumuturile externe doar în sectoare de producție, evitând consumul nesustenabil. „Am un plan de reindustrializare a Moldovei, care presupune deschiderea de fabrici și uzine în domenii strategice”, a declarat candidatul.
Ulianovschi mai promite soluții alternative pentru aprovizionarea cu gaze naturale și energie electrică, pentru a proteja cetățenii de scumpiri și inflație. Diplomatul și fostul ministru de Externe dă asigurări că va contribui la identificarea soluțiilor alternative pentru achizițiile de gaze și curent, pentru a menține sub control prețurile și inflația, protejând astfel nivelul de trai al cetățenilor.
Tudor Ulianovschi susține că programul său electoral, întitulat „TU pentru o Moldova normală”, aduce în prim-plan zece priorități esențiale privind construirea unei țări moderne și prospere. Acest program se adresează tuturor cetățenilor, pune accentul pe dezvoltarea economică, creșterea veniturilor populației, atragerea investițiilor și îmbunătățirea infrastructurii.
Alegerile prezidențiale, dar și referendumul privind aderarea la Uniunea Europeană vor avea loc la 20 octombrie 2024.
Pe data de 20 septembrie a început campania electorală pentru alegerile prezidențiale și referendumul republican constituțional din 20 octombrie. Cei patru candidați înregistrați până acum în cursa prezidențială, dar și cei 10 participanți la referendum pot desfășura din această zi acțiuni de agitație electorală. Candidații ale căror dosare se află în proces de examinare își vor începe campania electorală pe data la care vor fi înregistrați de către Comisia Electorală Centrală.
Așa va arăta buletinul de vot la alegeri:
- Alexandr Stoianoglo, desemnat de Partidul Socialiștilor;
- Maia Sandu, desemnată de Partidul Acțiune Solidaritate;
- Renato Usatîi, desemnat de Partidul Nostru;
- Vasile Tarlev, desemnat de Partidul pentru Viitorul Moldovei;
- Irina Vlah, desemnată de un grup de cetățeni;
- Ion Chicu, desemnat de Partidul Consolidării și Dezvoltării;
- Andrei Năstase, desemnat de un grup de cetățeni;
- Victoria Furtună, desemnată de un grup de cetățeni;
- Octavian Țîcu, desemnat de Blocul electoral „Împreună”;
- Tudor Ulianovschi, desemnat de un grup de cetățeni;
- Natalia Morari, desemnată de un grup de cetățeni.