WindRunner are 108 metri de la nas la coadă și încorporează patru motoare, care permit operațiuni la altitudini de până la 41 de mii de foot-uri, cu o rază maximă de acțiune de 1240 de mile. Inginerii au proiectat aeronava cu o capacitate a compartimentului de marfă de 7.700 de metri cubi, substanțial mai mare decât cea de 2.209 metri cubi a modelului Airbus BelugaXL, transmite Ultimelestiri.md cu referire la IPN.
Anvergura aripilor este de aproximativ 80 de metri, iar viteza poate ajunge la Mach 0,6 (460 mph), echivalentul a 740.298 de km/h. Avionul poate opera de pe piste neasfaltate cu o lungime de 1.800 de metri și nu are nevoie de infrastructură terestră specializată. Această capacitate provine din misiunea sa inițială de transport a turbinelor eoliene în locații îndepărtate. Organizațiile militare și de răspuns la dezastre recunosc aceste avantaje operaționale pentru accesul în medii dificile.
Aeronava răspunde cererii sporite de a transporta componente mari în toate industriile, inclusiv în sectoarele energiei regenerabile, aerospațial și al apărării.
Prezentarea de la Paris Air Show demonstrează angajamentul Radia de a revoluționa aviația cargo, prin dimensiuni fără precedent și integrarea capacităților.
Astfel, WindRunner depășeste semnificativ lungimea de 84 de metri a legendarului Antonov An-225 Mriya din Ucraina, numit cel mai mare avion din lume, până a fi distrus de bombardamentele rusești în 2022.