În urma conflictului, ratingurile lui Zelenski, care au scăzut constant de-a lungul războiului la scară largă, au crescut, transmite Ultimelestiri.md, cu referire la stirileprotv.ro.
Ziarul a citat opinia unui lucrător medical militar ucrainean:
„Nu l-am votat. Dar îl voi sprijini atâta timp cât războiul va continua. Noi putem râde de el. Dar acest lucru nu este permis pentru cei din afară”.
Oficialii ucraineni, notează FT, spun că Biroul Oval a adoptat o campanie de destabilizare inspirată de Moscova, menită să „implementeze diviziuni în societatea ucraineană într-un moment deosebit de dificil”.
Oponenții politici l-au susținut public pe Zelenski după cearta cu Trump, dar în realitate se pregătesc de alegerile prezidențiale, subliniază ziarul. Unii politicieni ucraineni au început să coopereze cu administrația Trump.
Cercurile politice de la Kiev discută cât timp va putea Zelenski să rămână președinte. „Suntem în ultimul act [al președinției lui Zelenski]. Și în faza fierbinte a războiului”, a declarat pentru FT un înalt oficial ucrainean fără nume.
Vladimir Zelenski se bucură de un sprijin imens în Ucraina după disputa sa cu Donald Trump, potrivit unui sondaj telefonic Ipsos comandat de The Economist.
Rezultatele sondajului, la care au participat o mie de ucraineni, au fost publicate pe 12 martie. Ei arată că peste 70% dintre respondenți aprobă munca lui Zelenski, iar 80% îl consideră președintele legitim al Ucrainei și resping organizarea de alegeri în timp ce ostilitățile continuă.
Sondajul a mai arătat că, dacă alegerile prezidențiale ar avea loc acum, Zelenski ar câștiga cu încredere, iar pe locul doi ar fi ocupat fostul comandant șef al Forțelor Armate ale Ucrainei Valeri Zalujni.